13.3.11

Πάρε πέντε - Η 3η συνέντευξη!



















Η Chrysa Stam είναι από τη Λιβαδειά, σπουδάζει στην Πάτρα, στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και είναι παντρεμένη με τη Vasia Azure (!) Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά,αρχαία Ελληνικά και έχει 2 μητέρες, 25 αδέλφια, 7 γιους και 2 κόρες!Τι σου είναι αυτό το facebook,διάνα πετύχαμε σου λέω!
Chrysa Stam?Πάρε πέντε!


 Κάπου πήρε το μάτι μου πως σου αρέσει το tango.Αληθεύει πως ξεκίνησε στην Αργεντινή ως χορός μεταξύ ανδρών? Αν με δουν να χορεύω tango με κανέναν φίλο μου στη Σύρο, δεν θα με πετάξουν στο λιμάνι λες? Εσύ έχεις χορέψει με καμία φίλη σου?

Ναι ,χορεύω tango,ο χορός είναι έκφραση ζωής για μένα!Και ναι,ισχύει πως άνδρες χόρευαν μεταξύ τους..όμως υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια!Χόρευαν για να εξασκηθούν,να εντυπωσιάσουν και να προσελκύσουν τον θαυμασμό των γυναικών μιας και εκείνες ''οι καθώς πρέπει'' δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με το tango.Έτσι και εγώ το έχω προσπαθήσει να χορέψω με φίλες μου αλλά μας πιάνουν τα γέλια.Σου συνιστώ να το προσπαθήσεις κι εσύ ώστε να έχουμε υλικό στο youtube να γελάμε!

Μπαίνεις επιθετικά λοιπόν ε?Τώρα θα δεις..Αυτοαποκαλείσαι ως ¨Η παιδαγωγός¨ και φαντάζομαι έγινε συνειδητά η επιλογή της σχολής στην οποία σπουδάζεις. Έχεις ιδέα πόσο μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος που θέλει να γίνει δάσκαλος? Τα αγαπάς τα παιδάκια?

Φυσικά και αγαπάω τα παιδάκια και η επιλογή μου ήταν συνειδητή.Γνωρίζω πόσο μεγάλη ευθύνη είναι το να είσαι δασκάλα και δε σου κρύβω πως με φοβίζει λιγάκι αλλά το αίσθημα να βοηθάς στην ανάπτυξη ενός ανθρώπου και η επιθυμία μου για αλλαγή του τρόπου σκέψης αυτού του λαού είναι μεγαλύτερη από κάθε φόβο.

Η καταγωγή σου είναι από τη Λιβαδειά  και έχω ακούσει τα καλύτερα για τα σουβλάκια σας!Το Πάσχα θα πας καθόλου προς τα εκεί? Γίνεται κανένα ωραίο πανηγύρι να έρθουμε?

Σουβλάκια Λιβαδειάς..μου άνοιξες την όρεξη!Απλά φοβερά!Το Πάσχα σίγουρα θα πάω και θα φάω αρνάκι από τους ''λάκκους'',έθιμο που θα κρατήσει για πολύ ακόμα.Μετά την Ανάσταση (πριν καλά ξημερώσει) όλη η πόλη μετατρέπεται σε μια μεγάλη ψησταριά!Αρνιά,κοκορέτσι,κρασί,μαγειρίτσα ή γαρδούμπα (όχι για μένα!) σε κάθε γειτονιά.Σας προτείνω να έρθετε μιας και ο δήμος τα προσφέρει δωρεάν.Α!Έχει και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα,αν και με την ''οικονομική κρίση'' ίσως,λέω ίσως,να υπάρξουν περικοπές.

 Στο φαϊ να μην υπάρξουν περικοπές και τα άλλα τα βρίσκουμε! Ερώτηση πολιτισμικής φύσεως τώρα.Από τη μια η ποίηση της Lady Gaga..και από την άλλη του Ρίτσου,τα συνδυάζεις άψογα βλέπω! Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από τη Lady? Ποιο είναι το αγαπημένο σου ποίημα από τον Ρίτσο?Απάγγειλε μας 2 στιχάκια από το καθένα σε παρακαλώ!

Ακούω Lady Gaga για τον άμεσο και αληθινό στίχο των περισσοτέρων τραγουδιών της. Έτσι θα επέλεγα ως αγαπημένα μου το Born this way και Speechless.''No matter gay, straight or bi lesbian, transgendered life I'm on the right track, baby I was born to survive''
Δεν έχω αγαπημένο στιχάκι από Ρίτσο.Με στενοχωρούν οι δυσκολίες και οι εποχές για τις οποίες έγραψε όμως είναι αληθινές.Κάποιοι από τους στίχους του ποιήματος Ειρήνη (από τη σειρά Αγρύπνια) ''Ειρήνη είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα κ' ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει.Τότε που τα στάχυα γέρνουν τόνα στ' άλλο λέγοντας: το φως το φως, το φως και ξεχειλάει η στεφάνη του ορίζοντας φως , είναι η ειρήνη.''
               
Μιλάς και Γερμανικά ε? Τι θα έλεγες στην κυρία Μέρκελ αν την είχες μπροστά σου τώρα? Μην το μεταφράσεις..να μας λείπει!

Αν είχα μπροστά μου τη Μέρκελ?..μην ανησυχείς δε θα την έβριζα.Δε φταίει αυτή για τις παρανομίες των πολιτικών μας και τις πολιτικές επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων.Ίσως θα της έλεγα να μας δανείζει χωρίς αντάλλαγμα αλλά αυτό δε συμβαίνει πουθενά..οπότε θα της έλεγα Gutenmorgen!

Ευγενική σε βρίσκω, αλλά δεν έχεις και άδικο. Τουλάχιστον αγαπητή Chrysa, εμείς ας κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην αφήσουμε τα χρόνια να περνάνε χαμένα, ακόμα κι αν μας έδωσαν προίκα μια χρεοκοπημένη, από όλες τις πλευρές, χώρα.Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες, να περνάς όμορφα και σου εύχομαι να γίνεις η αγαπημένη δασκάλα των μαθητών σου!

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.